Redactie ABM Financial News - Dinsdag 23 februari 2016, 16:19 uur

Wolters Kluwer heeft in 2015 aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit voorzien analisten geraadpleegd door ABM Financial News.


Voor afgelopen jaar mikt Wolters Kluwer op een marge op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 21,0 tot 21,5 procent en een stijging van de aangepaste winst per aandeel van zo'n 5 procent tegen constante wisselkoersen. Het rendement op het geïnvesteerde kapitaal zal naar verwachting van de uitgever tenminste 8 procent bedragen.

Analisten van Rabobank, die een koopaanbeveling hanteren, merkten op dat Wolters Kluwer afgelopen kwartaal met een lastige vergelijkingsbasis te kampen had, zoals de uitgever zelf ook al opmerkte bij de update over het derde kwartaal. "Maar we zijn vol vertrouwen dat we aan de doelstellingen voor heel het jaar voldoen", aldus McKinstry begin november.

Afgelopen jaar profiteerde Wolters Kluwer flink van de dure dollar, waardoor de omzet steeg naar 4.161 miljoen euro, aldus KBC Securities wijzend op de bedrijfsconsensus. Autonoom steeg de omzet volgens KBC Securities, die een Houden advies hebben, met 2,5 procent, terwijl Rabobank op 2,3 procent mikt.

Voor 2016 en 2017 is Rabobank positief gestemd over Wolters Kluwer en mikt het op een stijging van de aangepaste winst per aandeel van respectievelijk 10 en 7 procent.

Wolters Kluwer heeft volgens Barclays duidelijk aantrekkingskracht vanwege het defensieve karakter, wat in de huidige risicovolle markt volgens de bank wordt gewaardeerd. Daardoor is het neerwaartse risico volgens de analisten ook "bescheiden", tenzij de valutamarkten volledig keren. Vooralsnog hanteert Barclays een Gelijkgewogen advies, maar indien de uitgever de groei weet te versnellen, dan kan de koers naar 40,00 euro.

Wolters Kluwer maakt woensdag voorbeurs de cijfers over 2015 bekend. Dinsdagmiddag noteerde het fonds, op een rood Damrak, vrijwel onveranderd op 31,51 euro.

Leren beleggen

Live koersen