Redactie ABM Financial News - Donderdag 25 februari 2016, 15:03 uur

Wall Street gaat donderdag vrijwel vlak van start. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq noteerden een half uur voor de openingszoemer rond de slotkoersen van woensdag.

Voorbeurs bleken de orders voor duurzame goederen in januari met maar liefst 4,9 procent gestegen, na een daling van 4,6 procent in december. De wekelijkse steunaanvragen namen met 10.000 toe tot 272.000.

De beursagenda is verder vrijwel leeg. Best Buy opent vermoedelijk lager na het openen van de boeken. De omzet daalde conform verwachting, terwijl de winstontwikkeling meeviel. De afgegeven outlook stelde echter teleur. Voor het eerste kwartaal van 2017 verwacht de retailer een daling van de internationale omzet met 15 tot 20 procent, vanwege ongunstige wisselkoerseffecten en de voortdurende consolidatie van het Canadese merk.

HP zag de omzet in het vierde kwartaal, zo bleek woensdagavond al, met 12 procent dalen en de nettowinst uit voortgezette activiteiten daalde met 16 procent. Daarmee voldeed HP evenwel ruim aan de eigen verwachtingen.

Eind 2015 splitste Hewlett-Packard zich op. Het nieuw opgerichte HP Inc. richt zich op de productie van onder meer pc's en printers, terwijl Hewlett-Packard Enterprise Company zich zal bezighouden met onder meer zakelijke infrastructuur en software.

Met een vlakke opening lijkt Amerika in navolging van Europa het verlies van ruim 6 procent op de Chinese beurs te negeren. Analist Zhang Xin van Guotai Junan Securities stelde daarnaast dat "Chinese retailbeleggers nog niet hersteld zijn van de verkoopgolf rond de zomer, terwijl institutionele beleggers winst nemen op het moment dat de markt wat is hersteld".

Ook de dalende olieprijs lijkt ditmaal geen aanleiding voor een verkoopgolf. Een april-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,6 procent naar 31,63 dollar en een vat Brent werd 1,3 procent goedkoper op 33,96 dollar. Woensdagavond herstelden de olieprijzen volgens Rabobank echter "opmerkelijk", na cijfers over een oplopende olievoorraad in Amerika.

De euro/dollar maakte een pas op de plaats op 1,1011.

Leren beleggen

Live koersen