Redactie ABM Financial News - Woensdag 24 februari 2016, 14:54 uur

Wall Street zal vermoedelijk lager van start gaan. Circa een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index tot ruim een procent in het rood.

Opnieuw stond de olieprijs onder druk. Een april-future op een vat West Texas Intermediate daalde 3,5 procent naar 30,75 dollar en een vat Brent werd 2,2 procent goedkoper op 32,55 dollar. Gisteren zette de daling van olie al in na volgens Rabobank "harde woorden van de Saudische minister van olie".

De euro/dollar daalde 0,3 procent naar 1,0994.

Beleggers kregen inmiddels de cijfers van Lowe’s en Target gepresenteerd en later volgend die van HP. Verder zijn er verschillende cijfers over de Amerikaanse woningmarkt en volgen later vanmiddag de wekelijkse olievoorraden.

Lowe's kwam met beter dan verwachte resultaten en een positieve outlook. Desalniettemin daalde de winst en opent het aandeel vermoedelijk lager. Target wist in het vierde kwartaal een verlies om te buigen naar winst, ondanks dat de omzet vanwege het warme weer licht daalde. De verkoop van een aantal activiteiten en lagere overheadkosten zorgen evenwel voor een positief cijfer onder de streep. Target zal vermoedelijk hoger openen.

Slotstanden
De Dow Jones index verloor dinsdag 1,1 procent op 16.431,78 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde 1,3 procent in op 1.921,27 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 1,5 procent goedkoper op 4.503,58 punten.

Leren beleggen

Live koersen