Redactie ABM Financial News - Vrijdag 26 februari 2016, 15:01 uur

Wall Street zal na een meevallend cijfers over de Amerikaanse groei hoger van start gaan. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index koersten circa een half uur voor de openingszoemer circa 0,7 procent in het groen.


Voorbeurs bleek de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal harder gegroeid dan aanvankelijk voorzien. Het bruto binnenlands product liep afgelopen kwartaal niet op met 0,7 maar met 1,0 procent, terwijl de markt rekende op een neerwaartse bijstelling.

Volgens marktanalist Elwin de Groot van Rabobank "een kleine opsteker", maar ook niet meer dan dat. Voor Amerikaanse begrippen gaat het volgens De Groot nog altijd om een lage groei. Daarbij wezen de recente inkoopmanagersindexen niet op een verbetering, maar op een verslechtering. Vooral de index van Markit voor de dienstensector, die eerder deze maand wees op krimp, is zorgelijk volgens de marktvorser. De angst voor een recessie is na het meevallende cijfer van vanmiddag volgens De Groot dan ook zeker niet van tafel.

Later vanmiddag krijgen beleggers nog inzicht in het consumentenvertrouwen en de persoonlijke inkomens en uitgaven.

De euro/dollar daalde licht naar 1,0979 en olie werd opnieuw flink duurder. Een april-future op een vat West Texas Intermediate steeg 3,5 procent naar 34,22 dollar en een vat Brent werd 3,8 procent duurder op 36,62 dollar.

Slotstanden
De Dow Jones index won donderdag 1,3 procent op 16.697,29 punten en de breder samengestelde S&P 500 index steeg 1,1 procent naar 1.951,70 punten. Techbeurs Nasdaq beperkte de winst met een stijging van 0,9 procent op een slotstand van 4.582,21 punten.

Leren beleggen

Live koersen