Redactie ABM Financial News - Maandag 29 februari 2016, 16:14 uur

De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteerde maandagmiddag bij een stand van circa 422 punten op 27,1 procent, een toename van 4 procent op weekbasis.


"In de AEX noteren we een punt hoger ten opzichte van vorige week maandag. Daarbij noteren 11 van de 25 aandelen opties in de AEX een hogere optie volatility. Met een AEX Optie Volatility van 27,1 procent en een percentiel van 92 procent blijft de Optie Volatility in de AEX nog steeds hoog. Ook in absolute zin", aldus directeur Herbert Robijn van Finodex.

De Implied Volatility Index Percentiel van 92 procent betekent dat 92 procent van de historische waarnemingen een lagere Implied Volatility Index laat zien.

In de AEX liet Unibail-Rodamco de grootste IVIx stijging op weekbasis zien met 16 procent en een volatiliteit van 29 procent. De grootste daling kwam voor rekening van Delta Lloyd met een afname van 51 procent en een volatiliteit van 57 procent.

De data is samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers. Wekelijks publiceert ABM Financial News in de regel op maandag rond het middaguur de nieuwe stand van de volatiliteitsindex.

Leren beleggen

Live koersen