Redactie ABM Financial News - Woensdag 17 februari 2016, 18:11 uur

Het percentage aandeelhouders dat zich verzet tegen de aangekondigde claimemissie van Delta Lloyd ligt waarschijnlijk eerder rond de 15 procent dan op 32 procent. Dit zei een marktkenner, die anoniem wenste te blijven, woensdag tegen ABM Financial News.

Persbureau Reuters meldde eerder deze week dat bijna een derde van de aandeelhouders van Delta Lloyd zich verzet tegen het plan om het aandelenkapitaal met 1 miljard euro te versterken. Dat zou de benodigde goedkeuring van het plan in gevaar brengen.

De marktkenner denkt dat in ieder geval het hedgefonds Highfields Capital, met een belang tussen 5 en 10 procent, zich tegen de emissie zal verzetten, terwijl ook de Taiwanese verzekeraar Fubon Financial, met een vermoed belang van 5 tot 7 procent, aantoonbaar ontevreden is met het bestuur van Delta Lloyd.

De positie van de Nederlandse mediatycoon John de Mol, met een belang van 3 procent, zou echter nog onduidelijk zijn. Daarbij valt op dat hedgefonds Fir Tree het belang in Delta Lloyd vorige week heeft afgebouwd van ruim 3 procent tot minder dan 2 procent, terwijl ook Greenlight Capital een half jaar geleden zijn positie afbouwde tot onder de 3 procent.

Het aandeel Delta Lloyd won woensdag 12,5 procent op 4,63euro. De AEX steeg 2,7 procent.

Leren beleggen

Live koersen