Redactie ABM Financial News - Woensdag 10 februari 2016, 17:48 uur

Het gerucht dat AkzoNobel in gesprek is met BASF om een coatingdivisie van de Duitsers te kopen voor 400 miljoen euro, onderstreept volgens Morgan Stanley vooral de financiële ruimte die Akzo heeft.

De balans van AkzoNobel is volgens de Amerikaanse zakenbank afgelopen jaar verbeterd, waardoor deze sterk genoeg is om via overnames de groei van het concern aan te jagen.

Aangezien nog onduidelijk is of er daadwerkelijk tussen de twee chemiebedrijven wordt gesproken en meer financiële details over een deal ontbreken, velden de analisten van Morgan Stanley nog geen oordeel over een eventuele overname. Wel menen ze dat dit soort kleinere deals precies is waar het verf- en chemieconcern naar op zoek is, zoals CEO Ton Büchner van AkzoNobel zelf ook aangaf.

De betreffende coatingdivisie van BASF is volgens Morgan Stanley goed voor een bedrijfsresultaat (EBITDA) van naar schatting 35 miljoen tot 45 miljoen euro.

Het advies van Morgan Stanley op AkzoNobel is Overwogen en koersdalingen van het fonds zijn volgens de analisten goede instapmomenten.

Op een groen Damrak leverde AkzoNobel woensdag 1,1 procent in op 52,81 euro.

Leren beleggen

Live koersen