Redactie ABM Financial News - Woensdag 3 februari 2016, 16:18 uur

ING heeft de winst in het vierde kwartaal van 2015 zien stijgen. Dit verwacht een drietal door ABM Financial News geraadpleegde analisten.


De onderliggende nettowinst van ING steeg volgens Rabobank van 548 miljoen naar 693 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2015 was dit echter nog 1.092 miljoen euro. Analist Benoit Petrarque van Kepler Cheuvreux is een stuk optimistischer dan zijn collega Cor Kluis van Rabobank rekent zelfs op een stijging naar 798 miljoen euro.

De voorzieningen voor kredietverliezen kwamen in het afgelopen kwartaal beduidend lager uit op 318 miljoen euro, aldus Rabobank. Vorig jaar was dit 401 miljoen euro, maar in het derde kwartaal van 2015 was dit slechts 261 miljoen euro.

Voor analist Cor Kluis van Rabobank is het meest belangrijk met welk dividendniveau ING besluit te gaan werken. De analist rekent zelf op 0,65 euro, terwijl de consensus op Bloomberg op 0,76 euro ligt. Ook analist Matthias de Wit van KBC Securities rekent op 0,65 euro, terwijl Petrarque slechts rekening houdt met 0,52 euro.

De Wit gaf aan rekening te houden met een gemengde set aan cijfers van ING over het vierde kwartaal. De marktvorsers zijn daarbij ook benieuwd naar de blootstelling van de bank aan de energie- en grondstoffensector.

Het aandeel ING daalde woensdag, op een rood Damrak, 4,3 procent naar 9,54 euro. Donderdag voorbeurs maakt de bank de cijfers over het vierde kwartaal bekend.

Leren beleggen

Live koersen