Redactie ABM Financial News - Woensdag 3 februari 2016, 13:18 uur

Manpower heeft over het vierde kwartaal van 2015 meer winst geboekt, maar zag de omzet onder druk staan door een dure dollar. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse uitzender.

Manpower behaalde een aangepaste winst per aandeel van 1,66 dollar, tegen 1,47 dollar over dezelfde periode een jaar eerder. De stijging van de winst per aandeel bedroeg 12,9 procent, maar tegen constante wisselkoersen was dit zelfs 23,8 procent.

Bij de cijfers over het derde kwartaal van vorig jaar gaf Manpower aan een verwaterde winst per aandeel te verwachten die tussen de 1,47 en 1,55 dollar zou liggen, met een negatief koerseffect van 0,15 dollar per aandeel. In Amerika was sprake van een lager belastingpercentage.

Voor het eerste kwartaal van dit jaar ligt de verwachting voor de verwaterde winst per aandeel tussen de 0,87 en 0,95 dollar, met een negatief koerseffect van 0,04 dollar per aandeel.

De omzet van de Amerikaanse uitzendonderneming kwam uit op 5,0 miljard dollar, tegen 5,1 miljard dollar over dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op krap 124 miljoen dollar tegen 117 miljoen dollar een jaar eerder.

In Amerika daalde de omzet van de uitzender met 5,2 procent. Daarmee was de daling vrijwel gelijk aan die in Noord-Europa, waar het om een afname van 5,4 procent ging. Rekening houdend met wisselkoerseffecten steeg de omzet in Noord-Europa evenwel met 5,6 procent. In Zuid-Europa lag de omzet tegen constante wisselkoersen zelfs 9,3 procent hoger.

Leren beleggen

Live koersen