Redactie ABM Financial News - Maandag 1 februari 2016, 13:11 uur

Aandeelhouder Cantor Holding is ontevreden over de koersontwikkeling van Telegraaf Media Groep en geeft hiervan de directie en grootaandeelhouders Van Puijenbroek en Dasym de schuld. Dit schreef Het Financieele Dagblad dit weekend op basis van een brief die Cantor aan voorzitter Michiel Boersma van de raad van commissarissen van TMG stuurde.

Cantor, goed voor een belang van 3,35 procent in TMG, meent dat de koers van het mediabedrijf doelbewust omlaag wordt geduwd, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot een beursexit, waarbij kleine aandeelhouders "in de hoek worden gedrukt" en tegen een lage prijs afscheid moeten nemen van hun belang.

In de brief dringt Cantor aan om binnen vier weken "passende maatregelen" tegen de directie van TMG, die het beticht van "structureel mismanagement", te nemen. Verder is er volgens de ontevreden aandeelhouder sprake van een gebrek aan transparantie en voortdurende belangenconflicten, hetgeen de belangen van TMG "ernstig heeft geschaad en blijft schaden".

Sinds het aantreden van CEO Geert-Jan van der Snoek staat het aandeel TMG onder hevige druk. Cantor wees er in brief aan de raad van commissarissen op dat de koers sinds de komst van de topman daalde van 6,80 naar 3,65 euro.

Cantor Holding eist verder duidelijk over een aantal kwesties, waaronder een recente transactie met mediamagnaat John de Mol en de rol van Frank Botman in deze.

"Deze brief wordt nu door de raad van commissarissen van TMG bestudeerd en daar Cantor op een termijn van vier weken gevraagd heeft om een antwoord, zal de RvC binnen vier weken met een reactie komen. Verder wil het bedrijf de eventuele discussie over datgene wat in deze brief staat niet via de media voeren", aldus een woordvoerder van TMG maandag tegenover ABM Financial News.

Op een rood Damrak handelde het aandeel Telegraaf Media Groep maandag 1,1 procent hoger op 3,82 euro.

Leren beleggen

Live koersen