Redactie ABM Financial News - Dinsdag 16 februari 2016, 18:24 uur

Euronext heeft in het vierde kwartaal minder winst geboekt dan in het sterke derde kwartaal, maar wel meer dan een jaar eerder. Dit blijkt uit een consensusverwachting die analisten van ING publiceerden.


De analisten rekenen op 44,4 miljoen euro winst, 24 procent meer dan een jaar geleden, maar 16 procent minder dan in het derde kwartaal van 2015.

Euronext profiteerde het afgelopen jaar van het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank, ook wel bekend als Quantitative Easing, waardoor de handelsvolumes op de beurs fors zijn gestegen.

De jaaromzet van Euronext zal daardoor naar verwachting de doelstelling van 500 miljoen euro voor 2016 al hebben overtroffen, met 518 miljoen euro in 2015.

De nieuwe CEO Stephane Boujnah zal zijn ideeën uiteenzetten voor de verdere ontwikkeling van de beursorganisatie en een update geven van de financiële doelen op de korte termijn, zo verwacht analist Albert Ploegh van ING.

Nu een rechtbank de strenge kapitaaleisen heeft weggenomen die het Nederlandse ministerie van Financiën bij de beursgang aan Euronext oplegde, heeft de beursorganisatie meer flexibiliteit, aldus Ploegh. De analist ziet ruimte voor meer schulden op de balans en rekent op een dividendvoorstel van 1,17 euro per aandeel.

Euronext maakt de cijfers woensdag voorbeurs bekend. Dinsdagmiddag handelde het fonds op een rood Damrak 2,9 procent hoger op 39,65 euro.

Leren beleggen

Live koersen