Redactie ABM Financial News - Maandag 29 februari 2016, 13:06 uur

AND International Publishers heeft een "belangrijke" licentie overeenkomst met een niet nader genoemd Europees internetbedrijf gesloten voor het leveren van digitale kaarten. Dit maakte de Nederlandse kaartenmaker vrijdag bekend zonder financiële details vrij te geven.

Het contract, dat de wereldwijde kaartdekking betreft, zal volgens AND al substantieel bijdragen aan de omzet over 2016, die tenminste zal uitkomen op 6,5 miljoen euro. CEO Hugo van der Linde sprak in een toelichting van een "flink commercieel en financieel succes".

"Je mag er niet zonder meer vanuit gaan dat de omzet van 2015 automatisch doorloopt naar 2016. Met de vandaag gemelde licentieovereenkomst zijn we echter nu al zeker van 6,5 miljoen euro omzet", voegde de topman tegenover ABM Financial News daaraan toe.

AND liet weten vermoedelijk een omzet te hebben gerealiseerd van 6 miljoen euro in 2015, met een winst van 3,2 miljoen euro. De kaartenmaker publiceert op 17 maart de volledige resultaten.

AND gaf daarnaast aan dat het de waardering van de database opnieuw aan het beoordelen is. Als gevolg verwacht het bedrijf dat de uitkomsten van de evaluatie een positief effect zullen hebben op de waardering en substantieel kan leiden tot het terugdraaien van een deel van de bijzondere waardevermindering van de database in 2011. Dit kan een hogere winst opleveren over 2015 dan voorzien. Van der Linde benadrukte dat een aanpassing overigens louter boekhoudkundig is.

AND maakte op 2 december 2015 bekend dat met meerdere partijen verkennende gesprekken worden gevoerd betreffende een mogelijk bod op alle aandelen. Als gevolg van de aanhoudende en recente positieve ontwikkelingen heeft AND deze partijen nu geïnformeerd dat zij deze gesprekken tot nader order opschort.

"De ontwikkelingen na oplevering van onze premium navigatiekaart van Noord-Amerika heeft ons vertrouwen versterkt dat we op de juiste weg zijn naar innovatieve expansie van onze kaartendekking, uitbreiding van onze wereldwijde klantenbestand en verdere groei van omzet en winst," aldus topman Van der Linde, die dan ook zei dat geïnteresseerde partijen "nu met een echt grote koffer langs moeten komen".

Het aandeel AND International werd maandag op een vlak Damrak 6,9 procent hoger verhandeld op 8,65 euro.

Leren beleggen

Live koersen