Redactie ABM Financial News - Maandag 25 januari 2016, 16:14 uur

Degroof Petercam heeft maandag na een winstwaarschuwing door Arcadis het advies voor het fonds verlaagd van Houden naar Verkopen.

Arcadis liet voorbeurs weten niet langer te rekenen op een 20 procent hogere operationele winst voor 2015, maar op een stijging van 10 procent ten opzichte van 2014. Aanleiding voor de neerwaartse bijstelling was vooral tegenwind in Noord-Amerika en de opkomende landen. De omzet is afgelopen jaar wel, conform verwachting, met 30 procent gestegen.

"De winstwaarschuwing is deels het gevolg van eenmalige posten, maar bevestigt ook onze mening dat de marktomstandigheden voor Arcadis nog altijd uitdagend zijn, hetgeen het moeilijker maakt om autonome groei te realiseren", aldus Van Beek.

In lijn met de winstwaarschuwing verlaagde Van Beek de winsttaxatie voor Arcadis voor 2015 met 10 procent en voor 2016 met 5 tot 10 procent.

"We geloven dat de operationele vooruitzichten blijven verslechteren, terwijl de kasgeneratie ook zwakker dan verwacht is", aldus de analist, die het koersdoel voor Arcadis met 2 tot 3 euro zal verlagen vanaf het huidige doel van 20,00 euro.

Op een rood Damrak verloor het aandeel Arcadis maandag 18,4 procent op 15,19 euro.

Leren beleggen

Live koersen