Redactie ABM Financial News - Dinsdag 26 januari 2016, 18:37 uur

Het consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners zal het bod op TenCate gestand doen. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van bronnen.

Formeel moet de beslissing om de overname door te zetten uiterlijk vandaag bekend worden gemaakt, vermoedelijk nabeurs, maar bronnen wisten al aan de krant te melden dat Gilde wel degelijk van plan is om het bod gestand te doen.

Vorige week werd bekend dat 85,8 procent van de aandeelhouders van TenCate zijn stukken heeft aangeboden, nadat Gilde het overnamebod verhoogde van 24,60 naar 26,00 euro per aandeel TenCate. Gilde liet weten te streven naar een aanmelding van 95 procent.

Evenwel zijn er volgens analist Ruben Devos van KBC Securities nog verschillende scenario's mogelijk om deze 95 procent alsnog te halen. De marktvorser denkt aan het uitgeven van nieuwe aandelen door TenCate aan het consortium, om zo de minderheidsaandeelhouders te laten verwateren. Het Almelose bedrijf kan volgens KBC ook besluiten alle activa te verkopen aan een nieuwe tak van Gilde, waardoor aandeelhouders van TenCate achterblijven met een lege beurshuls. Ook zou TenCate nog kunnen fuseren met een niet-beursgenoteerde dochteronderneming van Gilde, waardoor het bedrijf, dat onder meer kunstgras maakt en beschermende kleding, van de beurs gaat. “Op deze manier zullen de overgebleven aandeelhouders achterblijven met aandelen met beperkte liquiditeit.”

Beheerder Joop Witteveen van Kempen Oranje Participaties liet na het verhogen van het bod door Gilde al aan ABM Financial News weten zijn belang van circa 5,5 procent niet te zullen aanbieden.

Het aandeel TenCate koerste dinsdag 1,3 procent hoger op 25,92 euro.

Leren beleggen

Live koersen