Redactie ABM Financial News - Woensdag 13 januari 2016, 16:11 uur

General Motors heeft de winstverwachtingen voor het lopende jaar verhoogd en keert in het eerste kwartaal van dit jaar ook meer dividend uit. Dit maakte de Amerikaanse autofabrikant woensdag voorbeurs bekend.

Aanleiding voor de positievere kijk op 2016 is onder meer de cadans van productlanceringen, de groei in aanpalende activiteiten en de focus op het verhogen van de efficiency. Volgens CEO Mary Barra boekte GM "significante" vooruitgang met het uitvoeren van de strategische plannen.

GM mikt voor 2016 op een aangepaste winst per aandeel van 5,25 tot 5,75 dollar, terwijl de fabrikant in oktober nog uitging van een winst per aandeel van 5,00 tot 5,50 dollar. Verder liet GM zich eveneens positiever uit over de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat (EBIT), de marge en de vrije kasstroom bij de automotive activiteiten.

Vanwege de betere vooruitzichten verhoogde GM het kwartaaldividend met 6 procent. Aandeelhouders kunnen over het eerste kwartaal daardoor een dividend van 0,38 dollar per aandeel tegemoet zien.

Ook zal GM 9 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen, 4 miljard dollar meer dan eerder gemeld. De autofabrikant verlengde daarbij de periode waarin het de aandelen inkoopt tot en met 2017.

Beleggers reageerden positief op het nieuws. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel maar liefst 4,3 procent op 31,60 dollar.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney