Redactie ABM Financial News - Vrijdag 29 januari 2016, 16:20 uur

De Europese Commissie heeft maatregelen aangekondigd tegen de invoer van staven betonstaal uit China. Dit maakte Brussel vrijdag bekend.

De antidumpingmaatregel volgde op een klacht van brancheorganisatie Eurofer. "Het bij de klacht gevoegde voorlopige bewijsmateriaal over dumping van het betrokken product en de aanmerkelijke schade als gevolg daarvan werd voldoende geacht om een onderzoek te openen", aldus de Commissie. Dit onderzoek toonde vooralsnog aan dat dumping inderdaad heeft geleid tot "aanmerkelijke" schade.

Op basis van de onderzoeksresultaten besloot Brussel om een importheffing in te stellen, die in de meeste gevallen 13,0 procent bedraagt en in een paar gevallen 9,2 procent.

Donderdag schreef persbureau Reuters dat Brussel ook overweegt om ook importheffingen in te stellen op koudgewalste platte staalproducten uit China en Rusland. Voor China zou het gaan op een een importheffing tot 16 procent en voor Rusland zelfs tot 26 procent.

In een reactie liet een woordvoerder van de Europese Commissie weten dat over een eventuele maatregel voor de import van koudgewalste platte staalproducten nog geen besluit is genomen.

Leren beleggen

Live koersen