Redactie ABM Financial News - Vrijdag 8 januari 2016, 13:39 uur

Barclays heeft het koersdoel voor TomTom verhoogd van 5,30 naar 6,75 euro met een ongewijzigd Onderwogen advies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Britse bank.

"Als langdurige beren is het feit dat de aandelen [TomTom] afgelopen jaar verdubbelden, moeilijk te accepteren", zo beginnen de analisten hun rapport.

Deze koersrally is volgens de analisten vrijwel volledig te danken aan de "opwinding" over digitale kaarten en het automatisch rijden. Het verkoopproces van HERE door Nokia was hierbij een aanjager.

Barclays meent dat TomTom goede troefkaarten heeft om een rol te spelen in digitale kaarten en automatisch rijden, wat volgens de analisten lange termijn trends zijn. De huidige waardering van TomTom heeft deze potentie volgens de marktvorsers evenwel meer dan ingeprijsd, terwijl de margedruk op korte termijn wordt genegeerd.

"We geloven dat de markt te veel te snel inprijst", aldus de analisten. Zij mikken voor TomTom voor 2016 op een aangepaste winst per aandeel van 0,26 euro en voor 2017 op 0,33 euro. De consensus ligt op 0,32 en 0,44 euro.

Op een rood Damrak leverde TomTom vrijdag 1,9 procent in op 10,83 euro.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney