Redactie ABM Financial News - Woensdag 30 december 2015, 18:26 uur

Macintosh Retail Group is failliet verklaard. Dit maakte de retailer woensdag kort voor het sluiten van de beurs bekend.

Vorige week vroeg Macintosh al surseance van betaling aan, dinsdag gevolgd door een faillissementsaanvraag door de aangestelde bewindvoerders.

Macintosh benadrukte dat het uitgesproken faillissement alleen geldt voor de beursgenoteerde holding en niet voor de individuele leden van de groep. De winkels zijn dan ook gewoon geopend.

De bewindvoerders onderzoeken inmiddels samen met de betrokken banken de mogelijkheden. Onderhandelingen worden gevoerd met verschillende geïnteresseerde partijen om zo veel mogelijk bedrijven die onder Macintosh vallen te kunnen verkopen. Eventuele verkopen zullen naar verwachting evenwel niets opleveren voor de huidige aandeelhouders.

Uitstel van betaling geldt nog altijd voor Hoogenbosch Retail Group, Dolcis, Invito, Manfield en PRO sport. Voor Scapino is geen uitstel van betaling aangevraagd en in België is er geen verzoek gedaan in het kader van de Wet Continuïteit Ondernemingen voor Brantano.

Op een licht lager Damrak verloor het aandeel Macintosh Retail Group 57,1 procent op een koers van 0,03 euro.

Leren beleggen

Live koersen