Redactie ABM Financial News - Dinsdag 22 december 2015, 15:01 uur

Wall Street stevent af op een licht hogere opening, in navolging van de eindsprint die maandagavond in New York werd getrokken. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index noteerden circa een half uur voor de openingszoemer 0,2 procent hoger.


Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus verwacht een rustige handelsdag in Amerika, met "weinig richtinggevend" nieuws. Vanwege de lage liquiditeit zal de Amerikaanse beurs zich volgens Schutte "net als de Europese beurzen bewegelijk opstellen".

Volgens de beleggingsadviseur van Indexus blijven de ogen gericht op de ontwikkeling van de olieprijzen, die volgens Schutte in de afgelopen twaalf uur "iets zijn gestabiliseerd". Februari-futures op een vat West Texas Intermediate stegen 0,6 procent naar 36,03 dollar en de prijs voor een vat Brent bleef dicht bij huis op 36,34 dollar.

Eerder vandaag werd bekend dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal groeide met 2,0 procent. Een raming uit november wees nog op een groei van 2,1 procent. Schutte noemde het verschil "marginaal" en deze zal volgens de marktkenner dan ook van weinig invloed zijn op de koersontwikkeling op Wall Street vandaag. Ook de euro/dollar zag Schutte niet noemenswaardig bewegen na het bekendmaken van de neerwaarts bijgestelde groei. Al met al noemde Schutte een groei van 2 procent "redelijk, maar niet geweldig".

Verder staan vandaag nog de bestaande woningverkopen op de rol.

De euro/dollar handelde rond de klok van drie uur op 1,0957.

Slotstanden
De Dow Jones index sloot maandag 0,7 procent hoger op 17.251,62 punten, de breder samengestelde S&P500 index steeg 0,8 procent op 2.021,15 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,9 procent meer waard op 4.968,92 punten.

Leren beleggen

Live koersen