Redactie ABM Financial News - Donderdag 24 december 2015, 12:05 uur

De Amsterdamse beurs koerst enkele uren voor het vervroegde slot in verband met Kerstavonds 0,3 procent lager op 442,68 punten. Ook de omringende beurzen noteerden licht in het rood.


De euro/dollar werd duurder op 1,0960. Olie werd opnieuw duurder. Nadat de olieprijzen woensdag al bijna vijf procent stegen, kwam daar vandaag vooralsnog ruim een procent bovenop.

Stijgers en dalers
In de AEX was Delta Lloyd koploper met een koerswinst van 1,0 procent. Eerder vandaag meldde Marshall Wace een eerste belang in de verzekeraar van iets meer dan drie procent. Altice en ArcelorMittal waren de grootste dalers met verliezen van 2,3 en 1,9 procent.

In de AMX ging PostNL aan kop met een koerswinst van 13,7 procent na overnamegeruchten. The Daily Mail schreef dat Royal Mail een bod van vijf euro per aandeel overweegt. Analisten van ING noemden een overname "zeker mogelijk". Bij Jefferies is er minder geloof in een overname, omdat er relatief weinig synergievoordelen te behalen zijn. Desalniettemin stelde de Amerikaanse zakenbank dat PostNL wel degelijk flink ondergewaardeerd is.

Fagron werd 2,2 procent duurder, terwijl IMCD met een verlies van 1,5 procent de grootste daler was.

In de AScX gaf Macintosh Retail Group de herstelrally van woensdag een vervolg met een koersstijging van 22,8 procent. Docdata werd 1,5 procent goedkoper.

Onder de lokale fondsen was Esperite een uitblinker. Het aandeel werd 9,7 procent duurder nadat CEO Frédéric Amar meldde zijn belang in het biotechbedrijf te hebben verhoogd van ruim 27 naar meer dan 32 procent.

Leren beleggen

Live koersen