Redactie ABM Financial News - Woensdag 14 oktober 2015, 13:10 uur

Unilever heeft ook in het derde kwartaal weer flink geprofiteerd van een valutaire meewind. Dit is althans de verwachting van analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse concern dat bekend staat om merken als Omo, Lipton en Dove.

Analisten verwachten dat Unilever in het derde kwartaal een omzet boekte van 13.167 miljoen euro. Daarmee zou de omzet ongeveer 7,5 procent hoger liggen dan vorig jaar, hetgeen voor 2,9 procentpunt te danken was aan gunstige wisselkoerseffecten en voor 0,7 procentpunt aan overnames.

De onderliggende omzetgroei kwam afgelopen kwartaal volgens de marktvorsers uit op 3,9 procent, waarvan 1,5 procent uit prijzen en 2,4 procent uit volumes.

Analisten van Morgan Stanley zijn iets optimistischer dan de consensus met een onderliggende omzetgroei van 4,1 procent. De groei was volgens de marktvorsers breed gedragen over alle activiteiten en regio’s waarin Unilever actief is. Daarbij kampte het concern in het derde kwartaal van 2014 met het terugbrengen van de voorraden in China en een slechte zomer die de Europese ijsverkoop raakte.

Bij de halfjaarcijfers gaf Unilever aan dit jaar te rekenen op een volumegroei die de markt zal overtreffen. Daarbij rekent het concern op een stabiele verbetering van de operationele marges en een sterke kasstroom.

Het aandeel Unilever werd woensdag op een rood Damrak 0,6 procent lager verhandeld op 37,59 euro. Donderdag voorbeurs maakt het concern de cijfers over het derde kwartaal bekend.

Leren beleggen

Live koersen