Redactie ABM Financial News - Maandag 12 oktober 2015, 14:53 uur

Wall Street zal bij gebrek aan richtinggevend nieuws vermoedelijk vlak van start gaan. Een half uur voor de start van de handel noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index fractioneel in het rood.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1371 en olie maakte een pas op de plaats. Een november-future op een vat West Texas Intermediate kostte 49,62 dollar en een vat Brent 52,67 dollar.

De aandacht zal deze week uitgaan naar de bedrijfscijfers en analisten van Rabobank wachten verder op signalen over een eerste renteverhoging. De markt zal daarom volgens de bank uitkijken naar het Beige Book en de inflatiedata.

Dit weekend temperde Stanley Fischer van de Federal Reserve de verwachtingen dat er nog voor het jaareinde een renteverhoging komt. Fischer gaf aan dat dit zal afhangen van de macro-economische data en dan met name die betrekking hebben op de inflatie. Belangrijker dan het moment van de eerste verhoging is volgens de centraal bankier evenwel het tempo waarin na de eerste verhoging het monetaire beleid wordt genormaliseerd.

Bedrijfsnieuws
Fiat Chrysler Automobiles zal circa 9 procent van de aandelen Ferrari naar de New York Stock Exchange brengen voor een prijs van 48 tot 52 dollar per stuk. De beursgang heeft daarmee een waarde van ongeveer 900 miljoen dollar.

Michael Dell biedt samen met enkele partners 33,15 dollar per aandeel EMC. Daarmee wordt het data-opslagbedrijf gewaardeerd op 67 miljard dollar, een premie van 19 procent ten opzichte van het slot op vrijdag.

Het aandeel Eli Lilly komt vermoedelijk onder druk te staan nadat de farmaceut besloot om de ontwikkeling van het middel Evacetrapib tegen hart- en vaataandoeningen stop te zetten.

Slotstanden
De S&P 500 index eindigde vrijdag 0,1 procent hoger op 2.014,89 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent naar 17.084,49 punten en de Nasdaq dikte 0,4 procent aan naar 4.830,47 punten.

Leren beleggen

Live koersen