Redactie ABM Financial News - Dinsdag 6 oktober 2015, 14:59 uur

Wall Street zal dinsdag licht lager openen. Een half uur voor de start van de handel noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index tot 0,3 procent in het rood.

"Beleggers nemen even gas terug na de run-up van de laatste dagen," aldus beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus.

De Amerikaanse beurs lijkt daarmee volgens Schutte net als de Europese beurzen een pas op de plaats te willen maken. "Consolideren om uiteindelijk de volgende stap te kunnen nemen," aldus de optimistisch gestemde marktvorser. Schutte verwacht dat de onrust in de markten de komende periode zal afnemen.

Voorbeurs werd bekend dat het handelstekort van de Verenigde Staten in augustus met 6,5 miljard dollar op maandbasis steeg naar 48,3 miljard dollar. De export nam af, terwijl de import juist steeg. De cijfers lagen volgens Schutte in lijn met de verwachtingen.

De agenda voor vanmiddag is verder leeg.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1211. Olie werd duurder. Een november-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,8 procent en kostte 46,64 dollar per vat en een vat Brent werd 1,5 procent duurder op 50,00 dollar.

Bedrijfsnieuws
De Amerikaanse chemiegigant DuPont verlaagde maandag nabeurs de winstverwachtingen voor 2015 als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Met name de sterkere dollar vergeleken met de valuta's in opkomende markten drukken volgens het chemiebedrijf samen met een zwakke landbouwmarkt op de resultaten. Voor het lopende boekjaar mikt DuPont nu op een operationele winst per aandeel van 2,75 dollar, tegen een eerder geraamde 3,10 dollar per aandeel.

PepsiCo zag de resultaten afgelopen kwartaal stevig onder druk door een dure dollar en afschrijvingen in Venezuela. De omzet kwam uit op 16,3 miljard dollar, een daling van 5 procent op jaarbasis. Wisselkoersen drukten de omzet met 12 procent. De winst viel zelfs ruim 70 procent lager uit op jaarbasis op 533 miljoen dollar.

Slotstanden
De breed samengestelde S&P 500 index sloot maandag 1,8 procent hoger op 1.987,05 punten. De Dow Jones index steeg 1,9 procent naar 16.776,43 punten en de Nasdaq dikte 1,6 procent aan en steeg daarmee naar 4.781,26 punten.

Leren beleggen

Live koersen