Redactie ABM Financial News - Donderdag 15 oktober 2015, 13:10 uur

Citigroup heeft in het derde kwartaal de winst zien stijgen, vooral omdat de bank de kosten wist terug te brengen. Dit meldde de Amerikaanse bank donderdag voorbeurs.

Topman Michael Corbat van Citigroup sprak van een consistente winstontwikkeling, waarbij de bank onder meer de kosten en risico's goed in de hand had, ondanks een dalende omzet. Volgens Corbat ligt Citigroup op koers om aan de doelstellingen voor dit jaar te halen.

De nettowinst kwam in het afgelopen kwartaal uit op 4,3 miljard dollar, ruim meer dan de 2,8 miljard dollar uit dezelfde periode een jaar eerder, maar wel 11 procent minder op kwartaalbasis. De omzet kwam in het derde kwartaal uit op 18,7 miljard dollar, tegenover 19,7 miljard dollar vorig jaar en 19,5 miljard dollar vorig kwartaal.

De operationele kosten van Citigroup in het derde kwartaal vielen met 10,7 miljard dollar maar liefst 18 procent lager uit dan vorig jaar. Tegen constante wisselkoersen daalden de operationele kosten met 13 procent. Vooral lagere juridische kosten, deze kosten daalden op jaarbasis van 1,6 miljard naar minder dan 0,4 miljard dollar, zorgden voor een lager uitgavepatroon van de bank.

Leren beleggen

Live koersen