Redactie ABM Financial News - Woensdag 23 september 2015, 15:03 uur

Wall Street maakt zich op voor een groene opening. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index noteerden een half uur voor de openingszoemer tot 0,3 procent hoger.

"Niets heeft impact, alles vraagt de aandacht," zo verklaarde marktenspecialist Tom Simonts van KBC Bolero het ontbreken van een lijn in de markten. Simonts verwacht een "saaie, rustige dag", waarbij zowel de rente als aandelenmarkten geen uitschieters zullen laten zien.

Verder Simonts dat de autosector iets tot rust komt, nadat deze in de afgelopen dagen onder druk stond door het emissieschandaal rondom Volkswagen. Na twee dagen dubbelcijferige verliezen te hebben geleden, noteert het aandeel vandaag bijna 3 procent hoger.

De euro/dollar werd verhandeld op . Olie steeg wat in prijs. Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate werd 0,4 procent duurder op 46,55 dollar. Een vat Brent werd 0,6 procent duurder op 49,39 dollar.

De beursagenda voor vandaag is relatief mager. De wekelijkse olievoorraden staan nog op de rol, evenals de voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie. Eerder vandaag bleek de Europese economie in een licht lager tempo gegroeid, terwijl de Chinese industrie in een nog hoger tempo kromp. De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie noteerde zelfs op het laagste niveau in 6,5 jaar tijd.

Slotstanden
De Dow Jones index leverde dinsdag 1,1 procent in op 16.330,47 punten en de breder samengestelde S&P500 werd 1,2 procent minder waard op 1.942,74 punten. Techbeurs Nasdaq index sloot 1,5 procent lager op 4.756,72 punten.

Leren beleggen

Live koersen