Redactie ABM Financial News - Dinsdag 15 september 2015, 15:05 uur

Wall Street zal dinsdag naar verwachting vlak openen. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index maakten een half uur voor de start van de handel een pas op de plaats.

Beleggers lijken daarmee nauwelijks te reageren op de macro-economische cijfers die vanmiddag voorbeurs bekend werden gemaakt, aldus handelaar Tycho Schaaf van Lynx Vermogensbeheer. De marktomstandigheden voor de industrie in de Amerikaanse deelstaat New York herstelden in september licht, maar de Empire State index bleef negatief na de forse afstraffing vorige maand. De detailhandelsverkopen stegen in augustus wel, maar in een minder hoog tempo dan een maand eerder. De detailhandelsverkopen namen afgelopen maand met 0,2 procent toe, na een stijging van 0,7 procent in juli.

"De marktomstandigheden voor de industrie in New York blijven slecht en de detailhandelsverkopen bleven iets achter op de verwachtingen, maar niet zoveel dat het de koersen op Wall Street zal beïnvloeden," aldus Schaaf, die de futures "slechts" 0,3 procentpunt zag stijgen na publicatie van de cijfers.

Ook de valutamarkten reageerden in de ogen van de marktvorser van Lynx nauwelijks op de cijfers. De euro/dollar werd verhandeld op 1,1304. De handelaar verwacht een rustige beurs in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve donderdag. Voorbeurs volgt nog de industriële productie in augustus.

Olie werd iets duurder. Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate steeg 1,0 procent naar 44,40 dollar en een vat Brent werd 2,8 procent duurder op 47,65 dollar.

Slotstanden Wall Street
De S&P 500 index daalde maandag 0,4 procent naar 1.953,03 punten, de Dow Jones index verloor eveneens 0,4 procent op 16.370,96 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 4.805,76 punten.

Leren beleggen

Live koersen