Redactie ABM Financial News - Vrijdag 25 september 2015, 13:21 uur

BAM Groep dreigt een grote opdracht voor de bouw van een nieuw voetbalstadion in België mis te lopen. Voetbalclub Anderlecht heeft zijn steun opgezegd voor het nieuwe stadion dat in Brussel moet verrijzen.

"De Raad van Bestuur heeft alle elementen van het dossier grondig geëvalueerd waarna zij heeft besloten dat het huidige project niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club", zo berichtte de club vrijdag.

Het nieuwe Eurostadion zal in principe door BAM Groep en de Belgische projectontwikkelaar Ghelamco worden gebouwd en moet in 2018 klaar zijn. In 2020 zullen in het stadion wedstrijden worden gespeeld voor het Europese Kampioenschap voetbal.

De opdrachtwaarde van het project is niet eerder bekend gemaakt, maar naar verwachting gaat het om een bedrag van circa 300 miljoen euro.

BAM liet in een reactie weten ook op de hoogte te zijn dat Anderlecht zich als huurder terugtrekt. Wat dit betekent voor het project, moet evenwel nog blijken, aldus de woordvoerder.

De zegsman benadrukte dat BAM de opdracht nog niet eerder heeft aangekondigd en dat deze ook niet in de orderportefeuille is opgenomen.

Op een uitbundig gestemd Damrak koerste het aandeel BAM Groep vrijdag 2,3 procent hoger.

Leren beleggen

Live koersen