Redactie ABM Financial News - Dinsdag 8 september 2015, 17:55 uur

Fagron zal in de nabije toekomst mogelijk minder hard groeien, mogelijk met 8 in plaats van 10 procent autonoom. Dit zei CEO Ger van Jeveren dinsdag tegenover het Pharmaceutisch Weekblad.

"Wellicht moet ik die autonome groei bijstellen op grond van de situatie in de Verenigde Staten. Dat zou zomaar kunnen. Dan wordt het de komende jaren 8 procent groei, maar we blijven een groeibedrijf", aldus Van Jeveren tegenover het weekblad.

Bij de halfjaarcijfers begin augustus gaf Fagron aan voor dit jaar te streven naar een omzet tenminste 500 miljoen euro, op basis van constante wisselkoersen, met een REBITDA-marge van 26 procent. Wel voegde de topman medio augustus tegenover Het Financieele Dagblad daaraan toe nieuwe acquisities voorlopig op de lange baan te schuiven.

"We hebben nu besloten ons volledig te concentreren op het realiseren onze omzetdoelstelling van 500 miljoen euro voor dit jaar, los van nieuwe acquisities. Daar vraagt de markt om", aldus Van Jeveren vorige maand tegenover de krant.

Sinds het halfjaarbericht staat Fagron onder grote druk op het Damrak vanwege zorgen over met name de ontwikkelingen in Amerika. Van een koers van circa 43 euro viel Fagron terug naar minder dan 20 euro.

Van Jeveren noemde deze koersdaling tegenover het Pharmaceutisch Weekblad overdreven. De dip in Amerika is volgens de topman tijdelijk. Daarbij is de omzet in Amerika "veel kleiner" dan in Europa, waar Fagron volgens de topman juist "bijzonder goed" draait.

Angst voor een uitspraak van het Europese Hof in een Zweedse rechtszaak, waarbij de rechter bepaalde dat alleen apothekers geneesmiddelen mogen bereiden, heeft Van Jeveren niet.

"Het Europese arrest heeft in het slechtste geval alleen in Nederland effect, dat bovendien gering is", aldus Van Jeveren, die tegenover het weekblad sprak van een effect van maximaal 1 procent van de producten bij de divisie Compounding.

Op een groen Damrak koerste Fagron dinsdag 3,3 procent hoger op 19,72 euro.

Leren beleggen

Live koersen