Redactie ABM Financial News - Dinsdag 22 september 2015, 13:16 uur

Toezichthouders van de Europese Unie zullen "spoedig" rond de tafel gaan zitten met nationale autoriteiten om het emissieschandaal van Volkswagen te bespreken. Dit meldde een woordvoerder van de Europese Unie dinsdag, aldus The Wall Street Journal.

"We zullen contact opnemen met de [EU] lidstaten om spoedig te bespreken wat er gedaan kan worden", aldus de woordvoerder. De zegsvrouw benadrukte evenwel dat de nationale autoriteiten er zelf verantwoordelijk voor zijn dat bedrijven de emissieregels naleven, in het belang van de consument en het milieu.

Volkswagen verkocht in Amerika auto's die milieuvriendelijker leken dan zij daadwerkelijk waren door gebruik te maken van bepaalde software. Inmiddels is duidelijk geworden dat de overtreding niet alleen in Amerika plaatsvond, maar ook elders ter wereld. Volgens Volkswagen gaat het om ongeveer 11 miljoen auto’s wereldwijd.

De autofabrikant trof dinsdag al een voorziening van 6,5 miljard euro om "de noodzakelijke servicemaatregelen en andere inspanningen om het vertrouwen van de klanten terug te winnen".

Op een rode Duitse beurs leverde Volkswagen dinsdag 19,1 procent aan beurswaarde in.

Leren beleggen

Live koersen