Redactie ABM Financial News - Woensdag 16 september 2015, 17:56 uur

Een overname van SABMiller door AB InBev kan positief uitpakken voor Heineken in Afrika. Dit stelden analisten van Nomura woensdag, nadat SABMiller bekend maakte dat AB InBev overweegt een overnamebod uit te brengen.

Volgens Nomura is AB InBev vooral geïnteresseerd in het verdedigen van het marktaandeel in Latijns-Amerika en het verstevigen van de positie in Australië en Zuid-Afrika, waar SABMiller sterk aanwezig is. Dit zou volgens Nomura kunnen betekenen dat AB InBev na de overname van SABMiller de activiteiten in andere delen van Afrika van de hand wil doen.

Heineken zou dan interesse kunnen hebben in de Afrikaanse activiteiten die in de etalage komen te staan. Met deze overname zou Afrika goed zijn voor ongeveer 39 procent van de omzet van Heineken, terwijl dit in 2014 nog slechts 21 procent was. Financiering van de overname zal evenwel geen eenvoudige opgave zijn voor Heineken, benadrukten de analisten. Nomura waardeert de Afrikaanse activiteiten op 24 miljard dollar. Een optie voor Heineken is volgens de analisten om samen met een partner als het Britse Diageo op te trekken.

Op een groen Damrak koerste Heineken woensdag 3,9 procent hoger op 72,37 euro.

Leren beleggen

Live koersen