Redactie ABM Financial News - Vrijdag 21 augustus 2015, 14:58 uur

Wall Street gaat vermoedelijk opnieuw in het rood van start, nadat de afgelopen drie handelsdagen al met verlies eindigden. Een half uur voor het openen van de handel noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index tot ruim een half procent in het rood.

"De jaarwinsten verdwijnen als sneeuw voor de zon", kopten analisten van Rabobank.

De euro/dollar werd ruim een half procent hoger verhandeld op 1,1293. De recente stijging van het muntpaar, voor de notulen van de Federal Reserve op woensdag noteerde het valutapaar nog onder de 1,11, is volgens Rabobank toe te schrijven aan een toename van de onzekerheid, onder meer doordat de kans op een eerste renteverhoging door de Federal Reserve in september kleiner is geworden.

Olie werd opnieuw minder waard. Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,2 procent op 40,83 dollar en een vat Brent werd 1,7 procent goedkoper op 45,84 dollar.

Voor vanmiddag staat de voorlopige inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie op de rol. De Chinese industrie bleek vanochtend in een hoger tempo gekrompen, terwijl Europa juist een klein tandje bijschakelde.

Voorbeurs meldde Deere & Company al dat de resultaten ook het afgelopen kwartaal onder druk stonden. De fabrikant van onder meer landbouwmachines verlaagde daarop zowel de omzet- als de winstverwachting voor heel het boekjaar. Beleggers reageerden teleurgesteld en het fonds lijkt bijna 5 procent lager te openen.

Donderdag nabeurs maakte Hewlett-Packard al bekend dat afgelopen kwartaal de omzet weer daalde. De winst steeg evenwel licht. CEO Meg Whitman zei blij te zijn dat aan de eigen doelstellingen was voldaan. De topvrouw gaf verder aan dat HP op schema ligt om de onderneming op te splitsen in een fabrikant van hardware en een aanbieder van diensten en software. In heel het boekjaar voorziet HP dat het 3,59 tot 3,65 dollar per aandeel zal verdienen. Dit is een aanscherping van de eerder gemelde 3,53 tot 3,73 dollar. HP opent vermoedelijk ruim 1,5 procent in het rood.

Slotstanden Wall Street
De Dow Jones index verloor donderdag 2,1 procent op 16.990,82 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde 2,1 procent in op 2.035,74 punten en techbeurs Nasdaq verloor zelfs 2,8 procent op een slotstand van 4.877,49 punten.

Leren beleggen

Live koersen