Redactie ABM Financial News - Donderdag 13 augustus 2015, 17:48 uur

Imtech is donderdag door de Rechtbank Rotterdam failliet verklaard. Dit maakte de technische dienstverlener donderdag bekend.

De huidige bewindvoerders Paul Peters en Jeroen Princen zijn aangesteld als curatoren.

Imtech kreeg dinsdagochtend goedkeuring van de Rotterdamse rechtbank op een verzoek voor surseance van betaling, nadat er geen overeenstemming werd bereikt met financiers over extra liquiditeit. Vorige week vroeg de technische dienstverlener ook al het faillissement aan van Imtech Duitsland.

Imtech Marine zal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren PON Holdings en Parcom Capital. Ook Imtech Nordic is van de hand gedaan en blijft vooralsnog onderdeel van een nieuw opgerichte entiteit.

De maatregelen creëren "onmiddellijk" weer werkkapitaal voor de divisies, wat de continuïteit waarborgt en daarmee de werkgelegenheid van circa 7.300 werknemers veilig stelt.

Volgens curator Princen bereikten de banken, als "materiële eigenaar" van de divisies, onvoorwaardelijke overeenstemming over de verkoop van de twee divisies.

Ook voor de andere divisies die niet in surseance verkeren, wordt een soortgelijke oplossing gezocht. De curatoren voeren momenteel gesprekken met mogelijke kopers voor de divisies en onderdelen van Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK/Ierland. Ook voor Nederlandse onderdelen van Imtech is inmiddels veel interesse getoond.

Kuijpers toonde donderdag bij de bewindvoerders van Imtech interesse in een mogelijke overname van activiteiten in Gebouwen en Industrie in Nederland.

De handel in Imtech ging donderdag niet van start, nadat de handel werd opgeschort in afwachting van een persbericht van Imtech. Woensdag sloot het fonds 44,4 procent hoger op 0,39 procent, nadat het fonds in de voorgaande handelsdagen een groot deel van de beurswaarde verloren zag gaan.

Leren beleggen

Live koersen