Redactie ABM Financial News - Woensdag 19 augustus 2015, 18:10 uur

Ahold heeft over het tweede kwartaal van 2015 een hogere omzet geboekt. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de Zaanse grootgrutter.

Ahold realiseerde volgens de analisten in het afgelopen kwartaal een omzet van 8,67 miljard euro, tegenover 7,42 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens KBC Securities steeg de omzet in Amerika autonoom met 1,2 procent dankzij de gunstige timing van Pasen. Ook in Nederland had Pasen een positieve impact op de identieke omzet, maar de succesvolle promoties in het eerste kwartaal hadden geen effect meer in de afgelopen drie maanden.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBIT) liep volgens de gepolste analisten met ongeveer 14 procent op tot 314 miljoen euro.

Analisten van ING verwachten dat Ahold zal vasthouden aan de outlook voor heel 2015. Voor 2015 mikt Ahold, bij de huidige wisselkoersen, op een gelijkwaardige kasstroom als in 2014.

Ahold gaat concurrentie aan met Hello Fresh
Ahold liet medio augustus weten nu ook klanten te kunnen bedienen met de zogenoemde Allerhande Box. Met deze dienst worden ingrediënten aan huis bezorgd en kan binnen 30 minuten een maaltijd op tafel staan. Hello Fresh is een vergelijk concept in Nederland.

Fusie Ahold Delhaize
Eind juni kondigde Ahold aan het voornemen te hebben om te gaan fuseren met Delhaize, waarbij jaarlijks synergievoordelen worden voorzien van 500 miljoen euro. Ahold en Delhaize waren in 2014 goed voor een gezamenlijke omzet van 54,1 miljard euro met een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 3,5 miljard euro en een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 1 miljard euro.

Ahold opent donderdag voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal. Het fonds noteerde woensdag op een rood Damrak 1,7 procent lager op 17,65 euro.

Leren beleggen

Live koersen