Redactie ABM Financial News - Woensdag 19 augustus 2015, 16:17 uur

Imtech Duitsland maakt vrijwel geen kans om met succes claims op te leggen aan moederbedrijf Imtech. Dit schreef Het Financieele Dagblad woensdag.

Volgens het FD zijn "pogingen om vanuit Duitsland claims te leggen op gelden in Nederland bij voorbaat vrijwel kansloos", nadat moederbedrijf Imtech vorige week door de Rechtbank van Rotterdam failliet verklaard werd.

Sinds het uitgesproken faillissement werden onder meer Imtech Marine, Imtech Traffic & Infra en Imtech Nordic verkocht. Met de verkopen zijn volgens de curatoren inmiddels circa 9.300 banen veiliggesteld, waarvan ongeveer 2.300 in Nederland. De curatoren verwachten op korte termijn ook verschillende onderdelen van de divisie Imtech Benelux te kunnen overdragen aan nieuwe eigenaren.

Alle opbrengsten uit verkopen van Imtech-onderdelen komen dankzij het faillissement van het moederbedrijf nu namelijk ten goede aan de huisbanken, die volgens het dagblad een pandrecht hebben op de verkochte onderdelen. Naar verwachting van de curatoren zullen aandeelhouders van Imtech niets terugzien van de opbrengsten van de gerealiseerde verkopen en eventuele volgende verkopen van Imtech-onderdelen.

Leren beleggen

Live koersen