Redactie ABM Financial News - Woensdag 12 augustus 2015, 17:11 uur

De koers van autoproducent BMW Group stond de afgelopen maanden onder zware druk en het aandeel viel deze week verder terug door de devaluatie van de yuan.

BMW rapporteerde op 4 augustus over het afgelopen kwartaal recordverkopen en de omzet steeg op jaarbasis met ruim 20 procent van 19,9 miljard naar 23,9 miljard euro. De Duitse autoproducent herhaalde de jaardoelstellingen. De fabrikant mikt daarmee op een recordverkoop voor dit jaar, hetgeen mogelijk zal resulteren in een recordwinst voor belastingen.

Deze week heeft het fonds, dat circa een vijfde van zijn omzet genereert in China, door de devaluatie van de yuan 8 procent prijsgegeven. Sinds de all time high midden maart van dit jaar is de koers zelfs bijna 30 procent gecorrigeerd. Op basis van de geprognosticeerde winst voor 2015 handelt de onderneming nu op een koers/winst verhouding van minder dan 9.

Technisch is het aandeel nu bijna aanbeland bij een stijgende steunlijn op circa 85 euro, die wordt gevormd door de bodems van de afgelopen jaren.

BMW noteerde woensdag op een rode beurs in Frankfurt 4,2 procent lager op 80,68 euro.


Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney