Redactie ABM Financial News - Donderdag 30 juli 2015, 13:17 uur

Siemens heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien oplopen als gevolg van een valutaire meewind, maar zag de winst juist dalen. Dit meldde het Duitse concern donderdag met de cijfers over het derde kwartaal.

CEO Joe Kaeser van Siemens sprak van sterke onderliggende resultaten in een zwakkere markt. De topman voorziet een sterk laatste kwartaal.

De omzet steeg met 8 procent op jaarbasis van 17,5 miljard naar 18,8 miljard euro, maar gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten daalde de omzet echter met 3 procent. De orderinstroom lag afgelopen kwartaal 4 procent hoger op 19,9 miljard euro. Exclusief wisselkoerseffecten daalden de orders echter met 5 procent. Vooral de orderinstroom voor projecten met herwinbare en windenergie droogde op, van ruim 2 miljard naar 0,7 miljard euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 1,4 miljard euro, een daling van 2 procent op jaarbasis.

Siemens herhaalde de outlook voor het boekjaar. De Duitse onderneming voorziet een vlakke autonome omzetgroei. Daarnaast moet volgens Siemens een winststijging van 15 procent op jaarbasis mogelijk zijn, dankzij boekwinsten op desinvesteringen.

Op een groene Duitse beurs koerste Siemens donderdag 4,0 procent hoger.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney