Redactie ABM Financial News - Vrijdag 10 juli 2015, 15:02 uur

Wall Street gaat stevig in het groen openen. Circa een half uur voor de start van de handel noteerden de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index zo'n 1,2 procent hoger.

Hoop op een Grieks akkoord en een verder herstel op de Chinese beurzen vanochtend maken bij een slechts matig gevulde agenda dat het sentiment positief is.
Voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de Eurogroep zei dat de Griekse voorstellen op dit moment zorgvuldig worden bestudeerd door de schuldeisers, iets wat ook nodig is, aangezien er zaterdag "verregaande beslissingen" over worden genomen.

De aandelenmarkten in China stonden de afgelopen weken stevig onder druk. Sinds gisteren stijgen de koersen echter weer en vandaag schreef de beurs van Shanghai 4,6 procent bij.

Volgens vermogensbeheerder Aberdeen doet China er alles aan om de vrije val van de koersen een halt toe te roepen. "Kortzichtigheid en kortetermijndenken", zo stelde de vermogensbeheerder, door een overheid die de markt steunde, waardoor een zeepbel kon blijven bestaan.

De euro/dollar werd meer dan een procent hoger verhandeld op 1,1197. Olie steeg licht in prijs. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate werd 0,1 procent duurder op 52,81 dollar en een vat Brent olie werd 0,2 procent duurder op 58,71 dollar.

Slotstanden
De Dow Jones index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 17.548,62 punten en de breder samengestelde S&P500 index koerste ook 0,2 procent hoger op 2.051,31 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,3 procent op 4.922,40 punten.

Leren beleggen

Live koersen