Redactie ABM Financial News - Vrijdag 17 juli 2015, 14:53 uur

Wall Street zal naar verwachting hoger openen nadat diverse cijfers positief werden ontvangen. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index noteerden een half uur voor de start van de handel vlak tot 0,4 procent hoger.

Voorbeurs bleek de inflatie licht teruggevallen van 0,4 in mei naar 0,3 procent in juni. Verder stegen zowel het aantal in aanbouw genomen woningen als het aantal afgegeven bouwvergunningen in juni stevig met respectievelijk 9,8 procent en 7,4 procent op maandbasis. Later vanmiddag volgt nog het consumentenvertrouwen.

General Electric zag de omzet afgelopen kwartaal stijgen, maar het conglomeraat leed desondanks een stevig verlies. Uit voorgezette activiteiten was het beeld evenwel beduidend minder negatief en het aandeel GE zal vermoedelijk 1,3 procent in het groen openen.

Honeywell zag de omzet teruglopen, maar wist toch iets meer winst te maken. Aanleiding voor de fabrikant van onder meer elektronische systemen om de winstverwachting voor het hele jaar iets op te krikken. De openingsindicatie is een plus van 1,6 procent.

Donderdag nabeurs presenteerde Google al de cijfers over het afgelopen kwartaal en die werden enthousiast ontvangen. Het aandeel opent naar verwachting maar liefst 13 procent hoger. Google zag de omzet afgelopen kwartaal met 11 procent op jaarbasis stijgen naar 17,7 miljard dollar. Daarbij kampte Google met de dure dollar. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet namelijk zelfs met 18 procent. De nettowinst steeg van 3,4 miljard naar 3,9 miljard dollar.

Conform verwachting ging het Duitse parlement vrijdag akkoord met de hulpplannen voor Griekenland. Een ruime meerderheid van de Duitse parlementariers stemde toe.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0866 en een augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,9 procent in prijs naar 50,28 dollar. Een vat Brent olie werd 0,6 procent minder waard.

Leren beleggen

Live koersen