Redactie ABM Financial News - Woensdag 29 juli 2015, 14:55 uur

Wall Street zal in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve met een kleine winst openen. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index noteerden circa een half uur voor opening 0,2 procent hoger.

Beleggers rekenen er niet op dat de Fed vanavond al de rente zal verhogen. Daarbij houdt de centrale bank het louter bij een publicatie en zal voorzitter Janet Yellen geen toelichting geven. Marktanalist Philip Marey van Rabobank rekent daarbij niet op een duidelijke hint dat een eerste verhoging aanstaande is. En ook als de Fed zich met meer vertrouwen uitlaat over de ontwikkelingen van de Amerikaanse economie dan is dit volgens Marey nog geen garantie voor een renteverhoging bij een van de komende monetaire vergaderingen. Rabobank voorziet nog altijd pas een eerste verhoging in december dit jaar.

Naast het rentebesluit van de centrale bank staan ook de wekelijkse olievoorraden en de aanstaande huizenverkopen op de rol.

De euro/dollar noteerde woensdag licht lager op 1,1053. De olieprijs viel eveneens terug, met 0,7 procent voor een vat Brent olie en ruim een procent voor West Texas Intermediate.

De voorbeurs gepubliceerde bedrijfsresultaten lieten wederom de impact van de dure dollar zien. MasterCard maakte een pas op de plaats, terwijl de omzet tegen constante wisselkoersen nadrukkelijk steeg. Ook Garmin voelde wat een dure dollar betekent, zo bleek uit de kwartaalcijfers van de navigatiespecialist, en verlaagde daarom al eerder de verwachtingen voor dit jaar.

Dinsdag nabeurs opende Twitter, die de outlook opwaarts bijstelde, al de boeken. De sociaalnetwerksite rapporteerde een omzetstijging over het tweede kwartaal van 61 procent, maar ondanks dit boekte Twitter een nettoverlies van 137 miljoen dollar, vanwege investeringen in nieuwe datacentra en het eigen personeel in de vorm van bonussen. Een jaar eerder eindigde de onderneming nog 145 miljoen dollar in het rood. In de elektronische handel nabeurs daalde het aandeel na een kortstondige stijging uiteindelijk meer dan 12 procent na uitspraken van de onderneming over een tegenvallende aanwas van nieuwe gebruikers.

Slotstanden Wall Street
De Dow Jones index won dinsdag 1,1 procent op 17.630,27 punten, waar de breder samengestelde S&P500 1,2 procent bijschreef op 2.093,25 punten. Techbeurs Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 5.089,21 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney