Redactie ABM Financial News - Maandag 20 juli 2015, 14:59 uur

Wall Street zal naar verwachting met een kleine winst aan de nieuwe beursweek beginnen. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index noteerden een half uur voor de start van de handel circa 0,2 procent in het groen.

"In een week tijd lijken veel problemen opgelost. Het akkoord met de Grieken heeft ervoor gezorgd dat over een Grexit voorlopig niet meer gesproken wordt", aldus marktanalisten van Rabobank, nadat de internationale beurzen vorige week flink de weg omhoog vonden. Op langere termijn blijven er bij Rabobank evenwel twijfels over de haalbaarheid van de hervormingen en hoe de Griekse schuld houdbaar kan worden gemaakt.

De macro-economische agenda voor vandaag is leeg. Wel stonden de cijfers van onder meer Halliburton en Morgan Stanley op de rol. Halliburton zag de omzet en de winst flink onder druk staan als gevolg van de lagere olieprijs. Morgan Stanley deed het daarentegen een stuk beter met een hogere omzet en dito winst, mits rekening werd gehouden met een belastingmeevaller vorig jaar. De oliedienstverlener opent naar verwachting ruim 2 procent hoger en de bank circa 1,5 procent.

Verder maakt Lockheed Martin bekend voor 9 miljard dollar Sikorsky Aircraft over te nemen van United Technologies voor 9 miljard dollar. Lockheed Martin gaf ook aan dat in het tweede kwartaal de resultaten waren gestegen en verhoogde daarop de winstverwachting voor heel het jaar. De openingsindicatie voor Lockheed Martin is 2 procent positief en die voor United Technologies 1,3 procent,

Nabeurs staan de resultaten van IBM nog op de rol en later in de week volgen onder meer Manpower Group, Apple, Microsoft en Coca-Cola Company.

De euro/dollar werd maandag verhandeld op 1,0835. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate werd vlak verhandeld op 50,88 dolla en een vat Brent olie werd iets goedkoper op 56,89 dollar.

De goudprijs daalde kortstondig tot onder de 1.100 dollar, een niveau waar goud sinds maart 2010 volgens KBC niet meer stond. De prijsval was volgens de Belgische marktvorser het gevolg van de hoeveelheid goud die China in de eerste helft van 2015 kocht, deze was namelijk veel minder dan waarop analisten hadden gerekend. Inmiddels kost goud weer 1.110 dollar.

Slotstanden
De S&P500 index sloot vrijdag 0,1 procent in het groen op 2.126,64 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent naar 18.086,45 punten en de Nasdaq dikte mede dankzij Google 0,9 procent aan naar 5.210,14 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney