Redactie ABM Financial News - Maandag 27 juli 2015, 13:21 uur

De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteerde maandag rond lunchtijd bij een stand van 485 punten op 16,0 procent. De volatiliteit is daarmee bijna 22 procent hoger dan vorige week.

"Optie Volatility neemt weer snel toe met dalende AEX. AEX Index opties zijn met volatility 16 procent nu gemiddeld geprijsd, met een percentiel van rond de 50 procent", aldus directeur Herbert Robijn van Finodex.

De Implied Volatility Index Percentiel van 53 procent betekent dat 53 procent van de historische waarnemingen een lagere Implied Volatility Index laat zien.

In de AEX liet Delta Lloyd de grootste IVIx stijging op weekbasis zien met 58 procent en een volatiliteit van 21 procent. De grootste daling kwam voor rekening van OCI met 15 procent en een volatiliteit van 32 procent.

De data is samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers. Wekelijks publiceert ABM Financial News in de regel op maandag rond het middaguur de nieuwe stand van de volatiliteitsindex.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney