Redactie ABM Financial News - Maandag 6 juli 2015, 13:19 uur

De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteerde maandag rond lunchtijd bij een stand van iets minder dan 470 punten op 25,6 procent. De volatiliteit is daarmee krap 3 procent hoger dan vorige week.

"De koersdaling van vandaag vertaalt zich niet in een hogere Optie Volatility. Dat is een positief signaal", aldus directeur Herbert Robijn van Finodex. "Opties op de AEX blijven relatief duur. Met een percentiel van 92 procent zijn AEX index opties kostbaar."

De Implied Volatility Index Percentiel van 92 procent betekent dat 92 procent van de historische waarnemingen een lagere Implied Volatility Index laat zien.

In de AEX liet Aalberts Industries de grootste IVIx stijging op weekbasis zien met 17 procent en een volatiliteit van 29 procent. De grootste daling kwam voor rekening van OCI met 8 procent en een volatiliteit van 34 procent.

De data is samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers. Wekelijks publiceert ABM Financial News in de regel op maandag rond het middaguur de nieuwe stand van de volatiliteitsindex.

Leren beleggen

Live koersen