Redactie ABM Financial News - Vrijdag 31 juli 2015, 15:02 uur

Wall Street maakt zich op voor een vlakke opening. Rond drie uur noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index rond de slotkoersen van donderdag.

Voor vanmiddag zijn de ogen nog gericht op het consumentenvertrouwen, berekend door de universiteit van Michigan, en de Chicago PMI.

De arbeidskosten bleken in het tweede kwartaal licht gestegen met 0,2 procent op kwartaalbasis, of 2,0 procent op jaarbasis. Deze tegenvallende loongroei was volgens Rabobank aanleiding dat de euro/dollar met een cent steeg.

"Beleggers interpreteren dit als een teken dat de kans weer verder is toegenomen dat de rente in december zal worden verhoogd en niet in september", aldus marktanalisten van Rabobank.

De euro/dollar werd vrijdag meer dan een procent hoger verhandeld op 1,1054.

Olie werd vrijdag goedkoper. Een september-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,2 procent naar 47,95 dollar en een vat Brent werd 0,6 procent goedkoper op 52,96 dollar.

Oliereus Exxon Mobil zag de winst in het tweede kwartaal halveren naar 4,2 miljard dollar. Bij Chevron was de winstval nog veel groter, met een afname van 5,7 miljard naar 571 miljoen dollar. Beide bedrijven kampten met de lage olieprijs, die niet kon worden opgevangen door een hogere productie en betere prestaties bij de divisie Downstream.

LinkedIn, dat donderdag nabeurs met cijfers kwam, zal net als de oliefondsen in het rood openen. De social netwerksite levert naar verwachting 9 procent in bij opening. De omzet van LinkedIn steeg fors van 534 miljoen naar 712 miljoen dollar. Desondanks leed de onderneming nog altijd een flink verlies.

Slotstanden
Wall Street 

De Dow Jones index sloot donderdag onveranderd op 17.745,98 punten. De breder samengestelde S&P500 index sloot eveneens onveranderd op 2.108,63 punten, terwijl techbeurs Nasdaq 0,3 procent klom naar 5.128,79 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney