Redactie ABM Financial News - Woensdag 15 juli 2015, 15:03 uur

Wall Street gaat naar verwachting vlak van start. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index noteerden circa een half uur voor opening vlak tot 0,2 procent in het groen.

Voorbeurs bleek al uit de speech van voorzitter Janet Yellen dat de Federal Reserve nog altijd verwacht dit jaar de rente voor het eerst te verhogen.

Verder bleken de Amerikaanse producentenprijzen gestegen en noteerde de Empire State Index in juli weer in positief territorium. Later vandaag volgen nog de industriële productie en de publicatie van het Beige Book.

De reeds vrijgegeven bedrijfscijfers gaven een overwegend positief beeld. Vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America zagen de winsten in het afgelopen kwartaal stijgen, in het geval van de bank zelfs een ruimschootse verdubbeling, en Delta Air Lines profiteerde flink van de lagere olieprijs.

In Europa staan de aandelenmarkten woensdag op bescheiden winsten. Het is wachten op het oordeel van het Griekse parlement over het akkoord dat het noodlijdende land sloot met de eurozone. Premier Alexis Tsipras zei dinsdagavond al dat het akkoord de enige manier was om in de euro te blijven, hoewel de politicus ook aangaf weinig vertrouwen te hebben in het plan.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,10975, waar dit rond de klok van één uur nog 1,1019 was.

De Chinese beurzen sloten vandaag met stevige verliezen, ondanks meevallende macro-economische cijfers. Voorbeurs kwamen er woensdag verschillende cijfers uit China naar buiten. De detailhandelsverkopen en de industriële productie stegen in juni beide in een hoger tempo dan in mei en de Chinese economie groeide in het tweede kwartaal, net als in de eerste drie maanden van dit jaar, met 7,0 procent. Analisten van Nomura bestempelden de groeicijfers voor het tweede kwartaal als beter dan voorzien.

Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,9 procent in prijs naar 52,59 dollar en een vat Brent olie werd 1,0 procent minder waard op 57,90 dollar. Vanmiddag worden de Amerikaanse oliereserves bekend gemaakt.

Slotstanden
De Dow Jones index won 0,4 procent op 18.053,58 punten en de breder samengestelde S&P 500 index koerste 0,5 procent hoger op 2.108,95 punten. Techbeurs Nasdaq deed de beste zaken met een dagwinst van 0,7 procent op 5.104,89 punten.

Leren beleggen

Live koersen