Redactie ABM Financial News - Maandag 27 juli 2015, 17:43 uur

Philips gaat de doelstelling om in 2016 een EBITA-marge te behalen van 11 tot 12 procent verlagen, ondanks de sterke cijfers in het tweede kwartaal. Dit is de verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Philips.

De sterke cijfers in het afgelopen kwartaal waren volgens analist Jos Versteeg onder meer te danken aan gunstige wisselkoerseffecten. De onderliggende groei werd daarbij gedreven door de divisie Healthcare, waar de onderliggende omzet met 8 procent steeg. Dit kwam volgens Versteeg vooral door de hogere productie van de fabriek in het Amerikaanse Cleveland, die geleidelijk weer is opgestart.

Hoewel de divisie Healthcare de groei van Philips stuwde, was dit wel de enige divisie die margedruk kende, zo voegde de analist van Theodoor Gilissen toe. Ook dit was volgens de marktvorser vooral een gevolg van de productieproblemen in Cleveland.

In januari stelde Philips al dat het achter loopt op de doelstellingen voor 2016. "Daar zegt het nu niets meer over, maar wel dat er in september op Capital Markets Day een update komt. Wij verwachten dat de doelstelling zal worden verlaagd", aldus analist Versteeg.

Theodoor Gilissen Bankiers herhaalde het Niet Aanbevolen advies voor het aandeel Philips, dat kort na de openingsbel ruim vier procent hoger noteerde op een rood Damrak.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney