Redactie ABM Financial News - Woensdag 29 juli 2015, 16:08 uur

Randstad heeft in het tweede kwartaal de omzet flink zien stijgen, aangejaagd door gunstige wisselkoerseffecten. Dit verwachten 17 analisten in aanloop naar de kwartaalpublicatie van de uitzender.

De omzet van Randstad steeg volgens de analisten in het tweede kwartaal met krap 12 procent op jaarbasis naar 4.778 miljoen euro. De autonome omzetgroei per gewerkte dag bedroeg 6,1 procent, tegenover 5,6 procent in de eerste drie maanden van 2015.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) voor eenmalige posten bedroeg naar verwachting van de analisten afgelopen kwartaal 210 miljoen euro, wat neerkwam op een marge van 4,4 procent. Daarmee zou de marge ruim boven de 3,5 procent in het eerste kwartaal liggen.

De nettowinst kwam volgens de marktvorsers uit op 143 miljoen euro.

Analisten van Rabobank kijken bij de cijfers vooral naar de omzetgroei in juni in juli. Na terughoudendheid bij concurrent Manpower, verwachten de marktvorsers dat Randstad op zijn best zal spreken van een stabiele omzetgroei in de genoemde twee maanden.

Verder sluit Rabobank niet uit dat Randstad extra kapitaal zal laten terugvloeien naar de aandeelhouders in de vorm van een extra dividend of een aandeleninkoopprogramma.

Randstad maakt de kwartaalcijfers donderdag voorbeurs bekend. Woensdagmiddag handelde het fonds op een groen Damrak 1,8 procent hoger op 61,23 euro.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney