Redactie ABM Financial News - Woensdag 21 juli 2015, 15:02 uur

Wall Street is op weg naar een gemengde, maar weinig spectaculaire opening. Een half uur voor de start van de handel noteerden de futures op de Dow Jones en S&P500 tot 0,3 procent in het rood, terwijl techbeurs Nasdaq 0,1 procent won.

Op macro-economisch vlak belooft het een rustige dag te worden met een lege agenda. Beleggers krijgen daarentegen wel een stroom aan bedrijfscijfers te verwerken.

Voorbeurs bleek menig Amerikaanse multinational afgelopen kwartaal last te hebben ondervonden van de dure dollar. Zo stonden de resultaten van ManpowerGroup onder druk, terwijl tegen constante wisselkoersen zowel de omzet als de winst steeg. Ook United Technologies wees op de sterke dollar als een van de redenen voor de lagere resultaten.

Baker Hughes kampte naast een sterke dollar vooral met de lagere olieprijs. De oliedienstverlener verwacht niet dat deze omstandigheden in de rest van het jaar nog aanzienlijk aantrekken.

Maandag nabeurs meldde IBM dat de resultaten afgelopen kwartaal stevig onder druk stonden. Op een omzet van 20,8 miljard dollar boekte IBM in het tweede kwartaal een nettowinst van 3,4 miljard dollar. Een jaar eerder bedroeg de omzet in het tweede kwartaal nog 24,01 miljard dollar. Toen verdiende Big Blue 4,1 miljard dollar. IBM herhaalde wel de outlook voor dit jaar. Naar verwachting levert het fonds bij opening meer dan 5 procent aan beurswaarde in.

Nabeurs is het de beurt aan onder meer Apple, Microsoft en Yahoo om inzicht te geven in de resultaten over het tweede kwartaal.

De euro/dollar werd dinsdagmiddag verhandeld op 1,0862. Olie werd iets duurder. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg met 0,3 procent naar 50,29 dollar. Een vat Brent olie werd 0,2 procent duurder op 56,78 dollar.

Slotstanden
De Dow Jones index won maandag 0,1 procent op 18.100,41 punten, de breder samengestelde S&P500 index dikte ook 0,1 procent aan op 2.128,28 punten, terwijl techbeurs Nasdaq 0,2 procent steeg naar 5.218,86 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney