Redactie ABM Financial News - Woensdag 22 juli 2015, 14:50 uur

Wall Street gaat in het rood van start nadat dinsdagavond verschillende toonaangevende bedrijven met teleurstellende kwartaalcijfers kwamen. Richting de klok van drie uur noteerden de futures op de Dow Jones en S&P500 index tot een half procent lager en techbeurs Nasdaq lijkt zelfs bijna 1,5 procent prijs te geven bij het klinken van de openingszoemer.

Microsoft boekte in het afgelopen kwartaal een miljardenverlies, vooral door de afschrijving die het deed op het overgenomen Nokia Devices and Services. Een openingsverlies van meer dan 3 procent dreigt voor de softwaregigant uit Redmond.

Yahoo zag de omzet afgelopen kwartaal stijgen, maar de internetgigant schoot desondanks in de rode cijfers. Yahoo maakte onder meer hogere kosten om internetverkeer te generen. Deze kosten vervijfvoudigden bijna tot 200 miljoen dollar. Het aandeel levert bij opening naar verwachting meer dan 2 procent lager.

Apple zag daarentegen de omzet en de winst met dubbele cijfers stijgen, onder meer door een recordverkoop aan iPhones. De onderneming uit Cupertino deed vooral goede zaken in China, waar de omzet ruimschoots verdubbelde. De Amerikaanse thuismarkt bleef evenwel verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de omzet. Beleggers reageerden desalniettemin teleurgesteld en vermoedelijk opent Apple zo’n 7 procent lager.

GoPro opent ruim een half procent hoger. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 72 procent en in plaats van verlies boekte de fabrikant van actiecamera's zwarte cijfers.

Woensdag voorbeurs kwamen Boeing, Coca Cola en Whirlpool met de cijfers over het afgelopen kwartaal. Alle drie de ondernemingen wezen op de negatieve impact van de dure dollar.

Verder is er vandaag nieuws over de huizenmarkt en worden de wekelijkse olievoorraden gepubliceerd. De olieprijs zakte woensdag met circa een procent en de euro/dollar werd verhandeld op 1,0905.

Leren beleggen

Live koersen