Redactie ABM Financial News - Maandag 29 juni 2015, 17:51 uur

De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteerde maandag rond lunchtijd bij een stand van circa 479 punten op 24,4 procent. De volatiliteit is daarmee een kwart hoger dan vorige week.

"De gebeurtenissen rondom Griekenland zorgen voor forse bewegingen in de Optie Volatility", aldus directeur Herbert Robijn van Finodex.

Met een optievolatiliteit van ruim 24 procent, is de volatiliteit volgens Robijn gelijk aan 16 oktober 2014, toen de AEX een dip maakte op 366 punten.

De Implied Volatility Index Percentiel van 89 procent betekent dat 89 procent van de historische waarnemingen een lagere Implied Volatility Index laat zien.

In de AEX liet ING de grootste IVIx stijging op weekbasis zien met 35 procent en een volatiliteit van 34 procent. De grootste daling kwam voor rekening van Altice met 10 procent en een volatiliteit van 53 procent.

De data is samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers. Wekelijks publiceert ABM Financial News in de regel op maandag rond het middaguur de nieuwe stand van de volatiliteitsindex.

Leren beleggen

Live koersen