Redactie ABM Financial News - Woensdag 24 juni 2015, 14:55 uur

Wall Street gaat voorzichtig van start in afwachting van de uitkomsten van de onderhandelingen tussen Griekenland en de schuldeisers. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index noteerden ruim een half uur voor de start van de handel 0,3 procent lager.

Kort voor lunchtijd waren er berichten dat de Griekse voorstellen door de schuldeisers zijn geweigerd. Dit leidde tot koersdalingen op de Europese aandelenmarkten. "En daar zijn de Grexit angsten weer op de beurs terug. Als een duveltje uit een doosje", aldus fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam over de koersreactie op de berichtgeving over de onderhandelingen.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1192. Olie werd iets duurder. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate werd 0,1 procent duurder op 61,05 dollar. Een vat Brent olie steeg ook 0,1 procent in prijs naar 64,48 dollar. Later vanmiddag volgen nog de wekelijkse olievoorraden.

Voorbeurs werd de krimp van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal bijgesteld. Duidde een vorige raming nog op een afname van bruto binnenlands product met 0,7 procent, inmiddels is dit aangepast naar een afname van 0,2 procent. Onder meer de consumentenuitgaven en de uitgaven aan duurzame goederen werden naar boven bijgesteld.

Een eerste raming wees overigens nog op een groei van de Amerikaanse economie in de eerste drie maanden van dit jaar met 0,2 procent.

Bedrijfsnieuws
Lennar zag de omzet en de winst het afgelopen kwartaal stevig oplopen en ook voor de toekomst is de Amerikaanse huizenbouwer positief gestemd. Het aantal orders steeg afgelopen kwartaal met 18 procent en de orderportefeuille is inmiddels 2,9 miljard dollar groot. Lennar lijkt bijna 5 procent hoger te openen.

Monsanto, een producent van onder meer genetisch gemodificeerde zaden en onkruidverdelgers, boekte afgelopen kwartaal zowel meer omzet als winst. De outlook werd herhaald.

Slotstanden
De Dow Jones index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 18.144,07 punten. De breder samengestelde S&P500 won 0,1 procent op 2.124,22 punten en techbeurs Nasdaq handelden eveneens 0,1 procent in het groen op 5.160,10 punten.

Leren beleggen

Live koersen